maanantai 5. maaliskuuta 2018

Vapauden ja rakkauden toteutus

Arild Rosenkrantz


Samalla tavoin kuin ihminen voi saavuttaa vapauden läpäisemällä ajatuselämänsä tahdolla, yllämme rakkauteen täyttämällä tahtoelämämme ajattelulla. 

Me kehitämme teoissamme rakkautta antaessaamme ajattelun säteillä tahtoon. Me kehitämme ajattelussamme vapautta antamalla tahdon säteillä ajatuksiimme.


Ja koska olemme ihmisinä kokonaisuuksia, niin silloin kun löydämme ajatuselämässä vapauden ja tahtomisessa rakkauden, silloin vaikuttaa myös vapaus teoissamme ja rakkaus ajatuksissamme. Ne täyttävät toisensa. Silloin me pääsemme ajattelun täyttämiin rakkauden tekoihin ja tahdontäyttämään ajatteluun, josta vapaat teot versovat.


Näin ihmisessä kasvaa yhteen kaksi suurta ihannetta, vapaus ja rakkaus. Nämä kaksi suurta ihannetta voi ihminen todellistaa elämässään siten, että ne yhdistävät toinen toisensa maailmaan ihmisen kautta.


- Rudolf Steiner, GA 202


Tästä suomentamastani Steiner-lainauksesta tiedän ainoastaan GA-numeron. Katkelma sisältynee siis teokseen Die Brücke zwischen der Weltgeistigkeit und dem Physischen des Menschen - Die Suche nach der neuen Isis, der göttlichen Sophia. 16 esitelmää Dornachissa, Bernissä ja Baselissa 26.11. - 26.12.1920.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti