perjantai 17. helmikuuta 2017

Enkeli mukana päivässäsi


Tämä ote on Rudolf Steinerin esitelmästä Berliinissä 13.9.1919

"Tämä elämän salaisuus on, että ihminen sellaisena kuin hän nykyään on ruumiillisesti, sielullisesti ja henkisesti, katsoo joka yö tietyllä tavalla tulevan päivän tapahtumia, mutta sillä tavalla, että hänen ei aina tarvitse olla näistä tapahtumista tietoinen päivätajunnassaan. Sitä tietoisuutta kantaa hänen enkelinsä. Se mitä ihminen yön aikana kokee yhdessä sen olennon kanssa, jota me nimitämme enkeliksi, on ennakkonäkymä tulevaan päivään. 

Mutta tätä näkymää ei pidä tarkastella inhimillisen uteliaisuuden mielessä. Se on väärä lähtökohta, vaan käytännöllisen elämän kannalta. Vasta silloin, kun ihminen on sisäisesti kokonaan tämän tunteen täyttämä, kykenee hän tekemään oikeita päätöksiä ja luomaan oikeita ajatuksia päivänsä aikana

Olettakaamme aivan konkreettisesti, että ihmisen on suoritettava jokin tehtävä seuraavana päivänä klo 12. Siitä mitä hänen tulee silloin tehdä, hän on jo neuvotellut enkelinsä kanssa edellisenä yönä. Näin on ollut laita jo 1400-luvun puolivälistä saakka. Hänen ei tarvitse tuoda tätä neuvonpitoa tietoisuuteensa eikä sillä tavoin antautua uteliaisuudelleen.

Ihmisen on täytettävä itsensä tunteella, että hänen on päivän aikana tehtävä hedelmälliseksi se, mistä hän on yön aikana keskustellut enkelinsä kanssa.



"Miten kaikki olisi mennyt toisin viimeisten neljän tai viiden vuoden aikana, jos tämä tunne olisi täyttänyt ihmiset: Mitä teet, tee se sopusoinnussa sen kanssa, mitä olet enkelisi kanssa edellisenä yönä keskustellut. 

Nämä ovat asioita, joista nykyaikana on puhuttava. On puhuttava siitä, että ihmisen täytyy oppia näkemään syntymän ja kuoleman välinen elämänsä henkis-sielullisen elämän jatkeena. On puhuttava siitä, että ihmisen on otettava vastaan jumalan ilmoituksia olemuksessaan koko elämänsä ajan. Ja on puhuttava siitä, että ihmisellä on koko päiväelämänsä aikana oltava vahva tietoisuus: Siitä mitä teet päiväsi aikana, olet jo neuvotellut enkelisi kanssa nukahtamisen ja heräämisen välisenä aikana."


Jokaisella ihmisellä on oma henkilökohtainen ohjaava enkelinsä, jota nimitetään myös suojelusenkeliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti