sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Puheen, ajattelun ja tekojen yhteys henkisiin olentoihin



"Toimiessamme me olemme yksin tekojemme takana, mutta puhuessamme emme ole sanoissamme aivan yksin. Puhuessamme toimii sanojemme taustalla henkinen olento. Samoin kuin lausumamme sanat painautuvat täsmällisesti akashaan, samoin jokainen lausumamme sana vaikuttaa sen henkisen olennon kehoon, joka inkarnoituu siihen akaasiseen substanssiin, johon sanamme kohdistuvat. Meidän on opittava tuntemaan se. Siksi meidän on kiinnitettävä niin paljon huomiota sanoihimme.

Ajatellessamme me olemme näennäisesti yksin, mutta siitä huolimatta henkiset olennot työskentelevät kanssamme ajatuksissamme. Nämä olennot ovat vielä korkeampia ja merkittävämpiä kuin ne, jotka ovat mukana puheessamme."

- Rudolf Steiner, Foundations of Esotericism, s. 122-123

1 kommentti:

  1. Kiitos! Löytämäsi lainaus tukee hyvin työtäni, jota teen parhaillaan Oulun yliopistossa Rudolf Steinerin näyttämöpuheen impulssista. Draama esitelmissään hän ei ainakaan ensimmäisessä osassa mennyt vielä lainauksesi esoteerisiin kuviin, mutta nuo kuvat selvästi vaikuttavat tunnelmaan, jolla hän draamataiteesta puhui.

    VastaaPoista