lauantai 9. syyskuuta 2017

Yhteys arkkienkeliin



Kun arkkienkeli kohtaa ihmisiä, joiden sielunelämä on rikasta, se tuntuu hänestä samankaltaiselta kuin lämpimyys ihmiselle...

Seuraavaa lausetta oli mahdoton suomentaan lyhyesti. Siinä Steiner kertoo, miten arkkienkeli muodostaa oman ihmismaailmansa näistä ihmisistä, joihin hän voi saada yhteyden ja joiden kanssa hän voi työskennellä. Se tarkoittaa ennen kaikkea sisäistä joustavuutta sekä eloisuutta, ja sitä että pystyy löytämään oikean tunteen.

Ajattelen sen näin:


Jokaisella ihmisellä on oma enkelinsä, joka ohjaa häntä, mutta sisäinen yhteys enkeliin tarvitsee oikean tunteen sävyttämää ajattelua.

Vastaava yhteys arkkienkeliin on vaativampi. Ryhmillä on arkkienkelinsä, mutta yhteys tähän ryhmää ohjaavaan henkiseen ystävään on ihmisen enemmän löydettävä itse. Se merkitsee oikean tahdon sävyttämää tunnetta, jossa luonnollisesti on myös oikea ajatus perustana. Yhteinen tunne ryhmässä luo siltaa arkkienkeliin ja ryhmän jäsenestä toiseen.

Arkkienkeli tavallaan näkee ne ihmiset, jotka loistavat hänelle, tai herättävät hänessä tämän lämmön tunteen. Heidän kanssaan hänellä on mahdollisuus työskennellä ja kehittää heidän ajatuksiaan ja kokemuksiaan eteenpäin.

Yhteys suurenkeliin on vielä harvinaisempi. Silloin noustaan oikeasta ajattelusta ja tunteesta sellaiseen tahtoon, jota sävyttää sisäinen tunto ihmiskunnan yhteisestä päämäärästä.

- Rudolf Steiner, Kansansielujen tehtävä. Esitelmäsarja Oslossa 1910.

Lisähuomautukset Matti Kuusela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti