keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Suojautuminen astraalisia häiriöitä vastaan


Ahrimanin pää, Rudolf Steinerin luonnos


"Lusifer ja Ahriman ovat haitallisimpia silloin, kun ihminen ei näe niitä, kun ne pysyvät näkymättömissä. Olettakaamme, että ahrimaniset voimat haittaavat jotakuta. Mikä siihen on paras suoja? Paras keino on hankkia jonkinlainen kuva Ahrimanista ja asettaa se huoneeseensa.

Astraalisia haittoja vastaan paras väline on saada eteensä fyysinen kuva asiasta. Se on väärä käsitys, jos uskoo että jos ihmisellä on Ahrimanin kuva edessään, tämä alkaa häiritä häntä. Todellisuus on juuri päinvastoin. Asiat on tehtävä näkyviksi."

Rudolf Steiner, Kunst im Lichte der Mysterienweisheit,
Esitelmä Dornachissa 30.12.1915.
GA 275 s. 67-68.


* * *

Yleisessä kielenkäytössä Lusifer ja Ahriman on yksinkertaistettu yhdeksi olennoksi, paholaiseksi, tai mitä nimitystä hänestä sitten käytetäänkin. Mutta häneen sisältyy kaksi hyvin vastakkaista olentoa. Lusifer on se olento, joka inspiroi ihmistä tieteeseen ja taiteeseen, valoon ja vapauteen. Hänen vastapuolellaan on Ahriman, joka pyrkii valtaan ja kovettamiseen, laskettavuuteen ja tekniikkaan.

Varsinainen pahuus syntyy siitä, että nämä voimat vaikuttavat liian voimakkaina tai väärässä paikassa tai ajassa. Sisäisesti kaikki se, mikä on pelottavaa, häiritsevää, pimeää, kylmää, kramppaavaa tai tärisyttävää, on Ahrimanin aluetta.


Kysymys ei ole siitä, että kuva sinänsä auttaisi, vaan se että Ahrimanin kuvan näkeminen ja tuominen tietoisuuteen vahvistaa meissä parantavia ja vahvistavia voimia. Kuvaa on katsottava ja siitä on oltava tietoinen, mutta mitään erityisiä meditaatioita tai muita vastaavia ei tarvitse tehdä.

Tämä on hyvin kiinnostava tieto. Kirjan alleviivauksista näen, että olen tämän kohdan lukenut jo kauan sitten, mutta asia on jäänyt aikaisemmin kokeilematta. Olen hyvin kiinnostunut kuulemaan tähän liittyviä kokemuksia.

Kun minulta usein kysytään hyvää suojautusmiskeinoa häiriöitä vastaan, niin tämä saattaa olla hyvä, koska siinä ihminen itse aktivoi omia voimiaan hyvin luonnollisella tavalla.

- Matti Kuusela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti