lauantai 25. maaliskuuta 2017

Avataara



Sellaista henkistä olentoa, joka laskeutuu ihmisolemukseen vaikuttaakseen ihmisenä kehitykseen, ilman että hän saa itselleen mitään tästä ruumiillistumisesta, tai ilman että hänen näin maailmasta saamillaan kokemuksilla on mitään merkitystä hänelle itselleen, nimitetään itämaisessa viisaudessa avataaraksi.

Ero avataaran ja ihmiskehitykseen itseensä kuuluvan johtavan olennon välille on se, että avataara ei saa itselleen mitään hyötyä fyysisestä elämästään tai useammista, joissa hän toimii opettajana. Hän toimii pelkästään ihmiskunnan hyväksi ja edistykseksi fyysisessä ruumiissa.

Kuten sanoimme, avataara voi laskeutua ihmiseksi kerran tai useampia kertoja peräkkäin, ja on aivan muuta kuin tavallinen ihmisyksilö.

- Rudolf Steiner, Geisteswissenschaftlice Menschenkunde, Berliini 15.2.1909. GA 107.

*

Minusta tällainen avataara-elämä on erityisen kiintoisa sen karmallisen yhteyden takia. Avataara ei voi käyttää ihmiselämää oman kehityksensä hyväksi sen takia, että hänellä ei ole elämässään karmallisia yhteyksiä.

Se saa ymmärtämään, miten suuri siunaus karma on ihmiskunnalle. Se että kaikki yhdeksän enkelikuntaa ovat mukana ihmisen kehityksen suunnittelussa, mahdollista juuri sen, että jokainen maallinen elämä vie eteenpäin sekä ihmisen itsensä että koko ihmiskunnan kehitystä.

- Matti Kuusela



4 kommenttia:

  1. Hei Matti! Kiinnostaa, kuinka voin tunnistaa avataaran? Tietääkö avataara itse olevansa erityinen henkinen olento?

    VastaaPoista
  2. Uskon että avataaralla on mahdollisuus tunnistaa itsensä, mutta tapahtuuko niin aina, sitä täytyy tutkailla. Katson mitä aineistoa löydän asiasta, myös avataaran tunnistamisesta.

    VastaaPoista
  3. No nyt on tuumailta enemmän. Avataaroja on hyvin monenlaisia ja monentasoisia. Yhteistä heille siis on, että he ovat olentoja, jotka ovat suorittaneet oman ihmiskehityksensä jo aikaisemmissa kosmoksissa ja tahtovat nyt auttaa meitä.

    Sillä tavoin he eroavat esimerkiksi buddhista, jotka kuuluvat nykyiseen ihmiskehitykseen, vaikka ovatkin hyvin edistyneitä olentoja. Nämä ihmiskehitykseen kuuluvat suuret opettajat voinee jotenkin tunnistaa, koska he ovat mukana tässä samassa kokonaisuudessa kuin me kaikki.

    Joten vastaukseksi jäänee se, että avataaran voi tunnistaa siitä, että hänellä ei ole mitään erikoista merkkiä, mistä hänen voisi tunnistaa. Ellei merkkinä sitten pidä sitä, että huomaa hänen olevan juuri eri kehityslinjaa kuin me tavalliset tallaajat, jotka voimme toki olla kovasti eri tasoilla.

    Tähän varmaan pitää lisätä myös se, että ihmistenkään edistyneisyyttä ei voi suoraan mitata siitä, miten edistyneeltä hän vaikuttaa. Suurila sieluilla voi olla hyvin vaatimattomia inkarnaatioita, ja vähemmän suuret voivat päästä korkeisiinkin asemiin. Kehityslinjat pyörivät niin monilla tasoilla.

    Ja vaikka kaikkiin kysymyksiin ei olekaan selkeitä vastauksia, niiden pohdiskelu saattaa silti johtaa pitkälle.

    VastaaPoista