torstai 30. maaliskuuta 2017

Miten löydämme toisemme



Eläinkunnassa vallitsee mahtavia viettejä, jotka ovat riippumattomia normaaleista aisteista. Jos tuo muualta maailmasta Saksaan perhosparin, ja vapauttaa uroksen vaikka Frankfurtissa ja naaraan Magdeburgissa, ne löytävät toisensa erehtymättömästi. Löytäminen on mahdollista erityisten orgaanien avulla, jotka ovat vielä hienompia kuin aistielimet.

Sielulllisten aistien avulla myös yhteenkuuluvat ihmiset löytävät toisensa. Kun kohtaamme ensi kerran ihmisen, josta emme ole aikaisemmin tienneet, ja tunnemme sellaista sympatiaa kuin miehen ja naisen tai ystävien kesken on mahdollista, on se merkki siitä, että meillä on sielullisia aisteja, jotka kertovat tästä yhteenkuuluvuudesta, ja jotka johdattavat meidät toistemme luo.

- Rudolf Steiner, Aus den Inhalten der esoterischen Stunden: Band 1: 1904 - 1909. Berliini 19.4.1906. GA 266a. S. 138.


Sielullisilla elimillä Steiner tarkoittaa niitä astraalitason keskuksia, joita me nykyisin nimitämm yleisesti chakroiksi. Tässä on hyvä huomata, että nämä korkeamman tason keskukset ovat toiminnassaan huomattavasti laajempia, syvempiä ja herkempiä, kuin usein johdumme ajattelemaan, jos olemme lukeneet kuvauksia siitä mitä mitkäkin chakrat tekevät. Meidän käsitteemme eivät mitenkään pysty kuvaamaan koko sitä todellisuutta, joissa chakrat vaikuttavat. Koko todellisuuden voi saavuttaa vain, kun tulee sillä tavoin selvänäköiseksi, että pystyy itse tutkimaan astraalista maailmaa.

- Matti Kuusela

2 kommenttia:

  1. Niin se selvästi on meidän tapauksessa. Toinen istuu Mexico Cityssä ja toinen Suomen Vaasassa. Sitten löytyy se yhteys, kummaa!

    VastaaPoista
  2. Etenkin jos on juurirakastunut tai juuri-ihastunut, yhteyden kokemukset voivat olla mahtavia, etäisyydestä riippumatta. Tosin meillä ihmisillä on sen verran runsaasti tietoisia ajatuksia, että tuo perhostekniikka ei aivan onnistu: ahaa, rakkaani onkin Madagaskarilla, lähdenpä lentää lepattelemaan siihen suuntaan.

    VastaaPoista