sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kristuksen kosmiset voimat



Kristus Jeesuksessa vaikuttivat Johanneksen kasteen jälkeen pelkästään kosmis-henkiset voimat, maankehityksen lakien koskettamatta.

Kun Jeesus Nasaretilainen vaelsi maan päällä kolmen viimeisen elinvuotensa ajan, vaikutti hänessä koko tämän ajan... kosmisen Kristuksen olemus. Kristus Jeesus oli aina koko kosmoksen vaikutuksen alainen. Hän ei ottanut askeltakaan kosmisten voimien vaikuttamatta häneen. Jeesus Nasaretilaisessa tapahtui... hänen elämänsä jokaisena hetkenä  se, mikä muuten tapahtuu ihmiselle ainoastaan hänen syntyessään.


- Rudolf Steiner, Ihmisen ja ihmiskunnan henkinen johdatus


*

Äitinsä kohdussa ihminen on kosmisten voimien alainen. Kun ihminen jättää syntyessään kohdun kosmisen suojan ja astuu fyysiseen maailmaan, hänen olemukseensa piirtyy elävän kosmoksen viimeinen kuva. Sitä me nimitämme syntymähoroskoopiksi.

Kristukselle tätä syntymää vastaa Johanneksen kaste. Silloin hän tulee maan voimien piiriin, mutta hänen kosmiset aurinkovoimansa pitävät hänen aivan erityisesti valmistettua ruumiillisuuttaan jatkuvasti kosmisten voimien yhteydessä. Se on ruumiille valtava rasitus, eikä Kristuksen keho olisi kestänytkään näitä suuria voimia kauempaa kuin sen runsaat kolme vuotta, jotka Kristus saattoi vaikuttaa fyysis-aineellisessa ruumiissa.

- Matti Kuusela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti